Diskusný večierok pri káve, víne a grile so šľachtiteľom Ing.Ondrejom Korpásom

Káva sa stala za posledných čias neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Popíjanie kávy spolu s kamarátom alebo obchodným partnerom je už protokolárnou záležitosťoua po dobrom obede aj spoločenskou udalosťou. O káve ale vieme veľmi málo. Pochádza z ďalekých krajín, pri tom skrýva v sebe veľa tajomnosti. Aby sme ju spoznali bližšie, dozvedeli informácie o krajinách, plantážiach, spôsoboch pestovania, prípravy a servírovania, sme pozvali odborníka na kávu, Petra Ondrejku, ktorý je tak zbláznený do kávy ako my do vína.
Veľa sa hovorí o slovenských novošľachtencoch. Ospievajú ich ľudia hľadajúci nové a jedinečné výsledky ľudskej tvorby a zmýšľania vo vinohrade. Jedným z najznámejších šľachtiteľov európskeho významu na slovenskej scéne žije medzi nami. Počúvať ho je vždy poučné a nesmierne zaujímavé.Budeme mať možnosť pýtať sa ho na svoje skúsenosti. Porozpráva nám ako rozmýšľa teraz o živote, a kde sa na svojej „šľachtiteľskej ceste“ nachádza.
Po úvodných 4 druhoch kávy s kombináciou vín a besede s pánom Korpásom, bude variť k naším vínam Miroslav Balla.
Tento mladý kreatívny somelier, poznajúci dopodrobna naše vína, pripraví 4 jedlá z miestnych surovín v jesennom duchu. Nebude chýbať tekvica, hruška či mangalica. Ďaľšie informácie získate počas večere prostredníctvom vašich jazykov a ostatných vašich snímačov materiálnej, či duchovnej povahy.
Aby sme trochu „nabudili“ Vaše senzory, uvedieme názvy chodov :

  • šalát z domáceho syra, rukoly a tekvicových semiačok k tomu Rizling rýnsky 2010 - corpus
  • tekvicová krémová polievka so zapečenou bruschettou a tekvicovým olejom k tomu Rizling vlašský 2009 - classic
  • krkovička a la Lantódi - / krkovička z mangalice s grilovanou zeleninou, redukciou zo Svätovavrineckého a bylinkovým dressingom/k tomu Svätovavrinecké 2008 - classic
  • gratinovaná jesenná hruška s ušľachtilým syrom a domácim gaštanovým krémom k tomu Devín 2009 polosladké zo special collection

Vstupné na tento celovečerný program : 25,-eur.
Záujemcovia prihláste sa prosím do 12.10.2011, do utorka, lebo kapacita našej degustačnej miestnosti je limitovaná.