Večer, kedy sa ušľachtilé moky snúbili s kuchárskym umením Jaroslava Žídeka

„Väčšina reštaurácií robí pri zostavovaní vínnych kariet chybu, najprv urobí jedálny lístok a k nemu potom hľadá vína. Správne by sa to malo robiť tak, že zostavíte vínnu kartu a potom podľa vín, ktoré chcete ponúkať, zostavujete jedlá,“ týmito slovami otvoril večer vín vinárstva Strekov 1075 v bratislavskej reštaurácii Albrecht, vinár a majiteľ strekovského vinárstva  Zsolt Sütő. Prečo najprv víno a potom jedlo? Podľa Zs. Sütő je to preto, lebo víno, ktoré sa dostane von s vinárstva je v podstate hotový produkt, veľa s ním už nenarobíte, ale jedlo k nemu sa dá kreovať.

 » celý článok

Rövid hírek

  • Praha pije víno

    Praha -  27-28. 05. 2016  LINK

  • Gourmet fesztival

    Budapest -  2016. 05. 12-15.  LINK

  • Natura vinum

    Košice -  6-7. 05. 2016.  LINK

  • Víno není víno

    Brno -  29.04.2016.  LINK

  • VinNatur

    Villa Favorita - Taliansko -  9-11. 04. 2016  LINK

  • Vlašáky zo Strekov1075

    Bratislava -  16.03.2016.  LINK

  • Borverseny

    Kürt -  2016. 03. 12. 

  • VinCE Budapest

    Budapest -  3-4-5. 03. 2016 

  • Bor és zongora

    Budapest -  2016. 03. 01.  LINK

  • Olaszrizling szerintünk

    Csopak -  2016. 02. 12-13  LINK

  • 1